Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία του υπενθυμίζει τη δέσμευσή του, κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης, για τα αναγκαία πρόσθετα έργα στο αεροδρόμιο Χανίων.
Ακολουθεί η επιστολή προς τον Υπουργό :
\”Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Κύριε Υπουργέ,
Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής μου για τα αναγκαία πρόσθετα έργα στο αεροδρόμιο Χανίων, δεσμευθήκατε ότι θα τα εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων της περιόδου 2014-2021 («Σ.Ε.Σ.» – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης). 
Τα έργα αυτά, τόσο το νέο σύστημα ελέγχου προσέγγισης αεροσκαφών, όσο και η επέκταση της πίστας (χώρου στάθμευσης) των αεροσκαφών, είναι απαραίτητα για την πλήρη αξιοποίηση της επέκτασης του αεροδρομίου που ήδη υλοποιείται. 
Η υλοποίηση της δέσμευσής σας αυτής, δεν πρέπει να καθυστερήσει. Ιδίως δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τον προγραμματισμό τους αρκετούς μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν. Επισημαίνω το γεγονός αυτό, επειδή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, και ως εκ τούτου δεν έχουν ενταχθεί και τα έργα. 
Έστω κι αν είμαστε κυριολεκτικά στις πρώτες ημέρες της νέας προγραμματικής περιόδου, θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα ζητήματα αυτά και τη σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να διασφαλισθεί ότι η ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων υποδομής, δε θα αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που συχνά προκύπτουν στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook