Δεν χρειάζεται να έχει μελετήσει κανείς μακροπρόθεσμα την πορεία του Κινέζου Τσεν Γκουανγκμπιάο για να αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα δαιμόνιο επιχειρηματία.

Ο 42χρονος Κροίσος της ανακύκλωσης, ο οποίος ετοιμάζεται -σύμφωνα με δηλώσεις του- για το εντυπωσιακότερο «κόλπο» του, να αγοράσει τους «New York Times», έχει απασχολήσει πολλές φορές τα Μέσα με τις εκκεντρικές δράσεις του.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Γκουανγκμπιάο έχει πουλήσει κονσέρβες με καθαρό αέρα στους πνιγμένους από την αιθαλομίχλη κατοίκους του Πεκίνου, έχει μοιράσει λεφτά σε σεισμόπληκτους, έχει δαπανήσει σχεδόν 800.000 δολάρια για να αγοράσει δεκάδες κατασκευασμένα στην Κίνα αυτοκίνητα και να τα δώσει σε ανθρώπους που είχαν αυτοκίνητα ιαπωνικής μάρκας, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων διακόσμησε ένα τηλεοπτικό στούντιο με 16 τόνους χαρτονομισμάτων των 100 γουάν (11,89 ευρώ) για να προωθήσει την τρίτη εθνική οικονομική απογραφή.

Αυτή τη φορά ο εκκεντρικός μεγιστάνας βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της επιθυμίας του να αγοράσει τους «New York Times», κάτι που λέει πως σκέπτεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Τις προθέσεις του αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα.

\"\"

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως θα συζητήσει το θέμα αυτό στις 5 Ιανουαρίου, όταν θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με έναν «κορυφαίο μέτοχο», εκτιμώντας πως η αξία του προϊόντος ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Εσπευσε, όμως, να διευκρινίσει ότι έχει πείσει μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ, τον οποίο δεν κατονόμασε, να συνεισφέρει 720 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκείνος θα βάλει τα υπόλοιπα.

Πάντως, η οικογένεια που ελέγχει τον όμιλο, οι Σουλτσμπέργκερ, έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει, ενώ κι εκπρόσωπος του ομίλου, ερωτώμενος σχετικά με τις δηλώσεις Τσεν, δήλωσε πως δεν «έχει ιδέα για τις επαφές».

Πάντως, οι δύο πλευρές έχουν προϊστορία, καθώς τον Αύγουστο του 2012 ο Τσεν είχε αγοράσει καταχώριση μισής σελίδας στους «New York Times» για να υποστηρίξει πως η συστάδα νησιών Σενκάκου/Ντιαογιού στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, τα οποία διεκδικούν Κίνα και Ιαπωνία και που πρόσφατα στάθηκαν και πάλι αιτία να αναζωπυρωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή, ανήκει στην Κίνα.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook