Την ανάγκη κατασκευής μαρίνας επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων Μανόλης Μπαρμπόπουλος κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ., στο Νεώριο Μόρο.

Πρόκειται για ένα έργο, η σημαντικότητα του οποίου τονίστηκε ιδιαιτέρως στους τοπικούς βουλευτές αλλά και στους ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρέστησαν στην εκδήλωση, τιμώντας έτσι, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μπαρμπόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Η μαρίνα είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει στα Χανιά. Μέσω του προγράμματος "ΕΠΙΛΥΩΝ" και σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουμε φτιάξει μια προκαταρκτική μελέτη η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και νομίζω πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τις αρχές της πόλης μας.

Η μελέτη έχει δημιουργηθεί σχετικά πρόσφατα αλλά η ιδέα προέκυψε πριν από κάποια χρόνια».Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, δήλωσε ότι η κατασκευή μαρίνας στα Χανιά είναι ένα έργο απόλυτα εφαρμόσιμο και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και κοινή στρατηγική από τους τοπικούς παράγοντες έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα.

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφαρμόσιμο ένα τέτοιο έργο. Νομίζω ότι όλοι μαζί οι παράγοντες του τόπου, όπως λέω πάντα, αν συνεργαστούμε, θα το πετύχουμε πολύ σύντομα. Όπως πετύχαμε το αεροδρόμιο και άλλα μεγάλα έργα. Άρα είναι ώρα να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για το νομό μας», ήταν η δήλωση του κ. Βουλγαράκη.Ενώ, για την εκδήλωση του Ι.Ο.Χ. σημείωσε: «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος είναι η μισή ιστορία των Χανίων. Οι δραστηριότητές του προάγουν το νομό μας και τον αθλητισμό. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό, να συμμετέχει όχι μόνο σε αθλητικές δράσεις αλλά και σε πολιτιστικές, όπως το κάνει μέχρι σήμερα. Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιους Ομίλους».

Σχετικά με τους στόχους που θέτει ο ιστορικός Όμιλος για το 2014, ο κ. Μπαρμπόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Αθλητικοί στόχοι είναι να πάνε ακόμα καλύτερα τα παιδάκια μας στην Ομάδα Τριγώνου, καθώς παρουσιάζουν μια μεγάλη βελτίωση από χρόνο σε χρόνο. Θα έχουμε αρκετούς αγώνες…

 Υπάρχει το πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας που διοργανώνουμε από κοινού με το Ναυτικό Όμιλο. Πιστεύω ότι και το 2014 θα είναι μία ενδιαφέρουσα χρονιά τόσο αθλητικά όσο και πολιτιστικά, μιας και έχουμε σχεδιάσει πολλά πράγματα».

"Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και ειδικότερα τους επίσημους φορείς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους.

Από μέρους του Ι.Ο.Χ. χρόνια πολλά και καλή χρονιά το 2014, με υγεία και τύχη…", καταλήγει η ανακοίνωση