Ντυμένες με γαλάζια μακριά φορέματα ακούνε ευλαβικά τον πνευματικό τους ηγέτη, κρέμονται από τα χείλη του και πιστεύουν βαθιά σε εκείνον. Άλλωστε, ξέρουν ότι ο γενειοφόρος άνδρας είναι ο… Ιησούς.
Ο 66χρονος Ινρι Κρίστο, που ουσιαστικά αυτοαποκαλείται Ιησούς Ναζωραίος βασιλεύς Ιουδαίων, έχει περάσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του να κηρύττει τον λόγο του Θεού, πιστεύοντας ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού.
Μάλιστα, με την πειθώ του έχει καταφέρει να κερδίσει χιλιάδες «πιστούς» ανά τον κόσμο, εκ των οποίων κάποιοι ζουν μαζί του σε ένα κοινόβιο στη Βραζιλία.
Από τους «μαθητές» του οι περισσότερες είναι γυναίκες και μάλιστα πολλές έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να μείνουν μαζί του. Η πιο φανατική από αυτές είναι οι 86χρονη Αμπεβεντέρε, η οποία τον ακολουθεί επί 32 χρόνια, ενώ η νεότερη είναι μόλις 24 ετών και ήρθε σε επαφή μαζί του σε ηλικία δύο ετών.
Βέβαια, παρότι ο 66χρονος είναι πεπεισμένος ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού, αρνείται πεισματικά να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.
«Πρόκειται για μία ημέρα όπου οι μικροί γιοι των πλουσίων μπορούν να επιδείξουν τα δώρα που έλαβαν την ώρα που τα φτωχά παιδιά δέχονται μονάχα ψίχουλα. Επομένως, είναι μία πολύ θλιβερή ημέρα για κάποιον που βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ», δήλωσε.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η «αποκάλυψη» ότι είναι ο Ιησούς σημειώθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής το 1979, αλλά από παιδί ακολουθούσε τη φωνή που του… μιλούσε στο κεφάλι του. Όμως, το 1979 η φωνή του είπε: «Είμαι ο Πατέρας. Ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ».
Όσο για όσους του ασκούν κριτική υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ψυχικά ασθενή, απαντά: «Μπορεί να είμαι τρελός, αλλά δεν είμαι κουτός. Η τρέλα είναι διαφορετική από την άνοια. Πρόκειται για τη μητέρα των φιλοσόφων, των προφητών και των εφευρετών. Η αποστολή μου είναι να προετοιμάσω τον εκλεκτό, τους επιζώντες της αναπόφευκτης πυρηνικής εκατόμβης που θα κορυφωθεί στο τέλος αυτού του χαοτικού κόσμου, ώστε να δημιουργηθεί μία νέα κοινωνία, η οποία θα εκπληρώσει το θέλημα του Δημιουργού».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook