Σοκ προκαλεί μία πρωτοφανής δικαστική απόφαση στην Ιταλία, καθώς απομάκρυναν ένα τετράχρονο κοριτσάκι Ρουμάνας μετανάστριας επειδή η μητέρα του ζούσε από κοινωνικά επιδόματα και με τη βοήθεια της τοπικής εκκλησίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να χωρίσει το κοριτσάκι από τη μητέρα του χαρακτηρίζοντας τη γυναίκα ως παράσιτο. Μάλιστα το δικαστήριο ανηλίκων έστειλε αστυνομικούς με πολιτικά και κοινωνικούς λειτουργούς σε παιδικό σταθμό στο Ραπάλο, κοντά στη Γένοβα, για να πάρουν το παιδί και να το δώσουν σε θετή οικογένεια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Η 38χρονη γυναίκα ζει σε ξενώνα της ενορίας, κερδίζοντας μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα ως επιστάτρια, ενώ το δικαστήριο ανέφερε πως αρνήθηκε ευκαιρία για απασχόληση που της πρότειναν οι αρχές.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως απομάκρυναν το παιδί από τη μητέρα του επειδή ο τρόπος ζωής της ήταν «ασταθής, επισφαλής, αντίθετος με την ανάληψη πραγματικών δεσμεύσεων και μοιάζει με αυτόν ενός παράσιτου όσον αφορά τη λήψη βοήθειας».

Μάλιστα το δικαστήριο την κατηγόρησε για ανευθυνότητα, καταλογίζοντάς της πως «δεν μπορεί να θρέψει και να φροντίσει μόνη της την κόρη της», παρά την μεγάλη εξωτερική βοήθεια που λάμβανε, σύμφωνα με την απόφαση.

Αντίθετη άποψη είχε όμως ο υπεύθυνος του παιδικού σταθμού στον οποίο πήγαινε η 4χρονη, δηλώνοντας ότι το κοριτσάκι ήταν πάντα φροντισμένο. «Πείτε μου τι να κάνω για να πάρω πίσω την κόρη μου, δεν έκανα τίποτα», δήλωσε η απελπισμένη μητέρα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το δικαστήριο όρισε νέα ακροαματική διαδικασία στις 30 Ιανουαρίου, όταν και θα αποφασιστεί αν η μητέρα μπορεί να πάρει πίσω το παιδί της και υπό ποίους όρους.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook