Λίγες εβδομάδες μετά τη σταδιακή έναρξη των Δράσεων της Κατάρτισης και της Συμβουλευτικής του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποιείται η δεύτερη κατά σειρά ημερίδα-ενημερωτική εκδήλωση του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης».

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης: Η προετοιμασία 100 ατόμων για ένταξη στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση και επιμόρφωση με προοπτικές», και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, από τις 18:00 έως τις 21:00, στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12), στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι κυρίες Σοφία Αναγνώστου και Καλλιγιάννη Μαρία, από το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ θα μιλήσουν για τη Συμβουλευτική και το ρόλο της στην επαγγελματική αποκατάσταση των ωφελουμένων, ενώ η κυρία Αλεξάνδρα Μαρκάκη, στέλεχος του ίδιου Φορέα επίσης, θα αναπτύξει το θέμα «Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ως επαγγελματική διέξοδος. Σκέψεις και προτάσεις των ωφελουμένων του ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης».

Στη συνέχεια, ο κύριος Νίκος Τσιμπισκάκης, Ανάδοχος Μελέτης – Έρευνας στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης (Blueberry Marketing), θα μιλήσει με θέμα «Η Κοινωνική Οικονομία στο πραγματικό της πλαίσιο και οι δυνατότητες στο Ρέθυμνο.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η Συμβουλευτική των 100 συμμετεχόντων του Προγράμματος, ενώ έχει ολοκληρωθεί η Κατάρτιση για δύο από τα τέσσερα προγράμματα επιμόρφωσης. Συγκεκριμένα, καταρτίστηκαν οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων «Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία» και «Κατάρτιση Στελεχών Κατ΄ Οίκον Φροντίδας Ατόμων που Χρήζουν Βοήθειας», ενώ το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε η λειτουργία των τμημάτων και των δύο άλλων προγραμμάτων με θέμα «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων» και «Κατάρτιση Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων», η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00-18:15: Προσέλευση – Εγγραφές

18:15-18:30: Χαιρετισμοί από εκπροσώπους Φορέων

18:30-19:00: «Η Συμβουλευτική και ο ρόλος της στην επαγγελματική αποκατάσταση των ωφελουμένων».
Εισηγήτριες: Σοφία Αναγνώστου, Κοινωνιολόγος και Καλλιγιάννη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός, Στελέχη ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης.

19:00- 19:30: «Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ως επαγγελματική διέξοδος. Σκέψεις και προτάσεις των ωφελουμένων του ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης».
Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Μαρκάκη, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης.

19:30-20:00: Διάλειμμα

20:00-20:30: «Η Κοινωνική Οικονομία στο πραγματικό της πλαίσιο και οι δυνατότητες στο Ρέθυμνο».
Εισηγητής: Νίκος Τσιμπισκάκης, Ανάδοχος Μελέτης – Έρευνας στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης (Blueberry Marketing).

20:30-21:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook