Έφυγε από τις ΗΠΑ η ινδή διπλωμάτης Ντεβγιανί Κχομπραγκαντέ, η οποία κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για απάτη. 
«Η Κχομπραγκαντέ δεν βρίσκεται πλέον στις ΗΠΑ από τις 03.00 GMT σήμερα», είπε διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών που γνωρίζει την υπόθεση, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο ινδός υπουργός Εξωτερικών. 
Η διπλωμάτης κατηγορείται για απάτη από τις αρχές της Νέας Υόρκης και στα μέσα Δεκεμβρίου συνελήφθη. Την Πέμπτη, οι αμερικανικές αρχές της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα. 
Η σύλληψη της Κχομπραγκαντέ, η οποία ήταν αναπληρώτρια γενική πρόξενος στη Νέα Υόρκη, στις 12 Δεκεμβρίου προκάλεσε αντίποινα από την κυβέρνηση της Ινδίας κατά αμερικανών διπλωματών στο Νέο Δελχί καθώς και μαζικές διαδηλώσεις. Κλόνισε επίσης τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας οδηγώντας στην αναβολή δύο επισκέψεων ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων στην Ινδία καθώς και μιας αμερικανικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας. 
Η Κχομπραγκαντέ κατηγορήθηκε ότι προσκόμισε ψεύτικα έγγραφα στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να βγάλει βίζα στην οικονόμο της, ενώ παρουσίασε και ανακριβείς δηλώσεις για το ύψος του μισθού που κατέβαλε στην υπάλληλο της, το οποίο δεν ήταν το ίδιο με αυτό που είχε αρχικά συμφωνηθεί.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook