Μια ιδιαίτερη εκδήλωση παρακολούθησαν τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, ο Δ/της της Σ.Ε.Α.Π. Ταξίαρχος κ. Γ. Ζαμπετάκης, ο Δ/της της 126 Σ.Μ. Σμήναρχος κ. Π. Καλόγηρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Ηρακλείου κ. Ηρ. Κουτάντος, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Μόρφου Κύπρου κ. Στ. Παπαλεξάνδρου, καθώς και μέλη των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Κρήτης και Κύπρου, στην πρώτη συνεστίαση του Ομίλου για το 2014.

Ο Ροταριανός Νίκος Χουχουρέλος, ναύαρχος Λ. Σ. ε. α. (και εψηφισμένος πρόεδρος του Ρ.Ο.Η. για την περίοδο 1-7-14 / 30-6-15) παρουσίασε ανέκδοτες φωτογραφίες από την προσάραξη του Τούρκικου φορτηγού πλοίου στα Ίμια και τον «πόλεμο της σημαίας» ενώ μετέφερε το κλίμα όπως το βίωσε ο ίδιος, ως Λιμενάρχης της περιοχής, την κρίσιμη περίοδο.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του Ν. Χουχουρέλου, ακολούθησε συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, φωτίζοντας ακόμα περισσότερο πτυχές της ιστορίας που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Τα συναισθήματα συγκίνησης, έντασης, χαράς και λύπης του ομιλητή – αλλά και των παρευρισκομένων – ήταν ανάμικτα, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην αφήγηση και δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κλίμα στην αίθουσα.

Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους προς τον Ν. Χουχουρέλο ο οποίος και προανήγγειλε την έκδοση βιβλίου που έχει γράψει για την κρίση στα Ίμια, στο κοντινό μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook