Μια επίσκεψη σε ένα beauty salon φαίνεται συνήθως ως μια ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία. Παρόλα αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλους τους κινδύνους που παραμονεύουν αλλά δεν είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Μάθετε πώς να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις παρατηρώντας μερικά πράγματα παραπάνω!

Μολύνσεις και ερεθισμοί είναι ανάμεσα στα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από κακές συνθήκες υγιεινής στα σαλόνια περιποίησης, ειδικά από εργαλεία μανικιούρ και πεντικιούρ αλλά και πετσέτες ή βούρτσες. Βασικοί κανόνες που μειώνουν τις πιθανότητες για τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι:

  • Να χρησιμοποιούνται μιας χρήσης προϊόντα όπως τα γάντια, οι λίμες, ειδικά παντοφλάκια για πεντικιούρ και γενικά κάθε εργαλείο το οποίο δε μπορεί να απολυμανθεί.
  • Να αποστειρώνονται όλα τα εργαλεία, είτε με ειδικά αντισηπτικά διαλύματα όπου χρειάζονται τουλάχιστον 10 λεπτά για να λειτουργήσουν κατά των μικροβίων είτε με λάμπες UV ειδικά σχεδιασμένες για να σκοτώνουν επικίνδυνα βακτηρίδια με σε ένα λεπτό. Πριν κλείσετε το ραντεβού σας, είναι καλό να ρωτήσετε τι μέθοδο απολύμανσης χρησιμοποιούν ώστε να γνωρίζετε όσο το δυνατόν τις συνθήκες υγιεινής του κέντρου.
  • Οι μίνι-μπανιέρες για τα πόδια δεν πρέπει απλά να ξεπλένονται αλλά να απολυμαίνονται με ειδικό αντισηπτικό υγρό, μετά από κάθε χρήση. Το υγρό περιβάλλον είναι ιδανικό για τους μύκητες και τα βακτήρια και είναι πολύ εύκολο να μεταδοθούν αν δεν τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.
  • Για τα εργαλεία μαλλιών, η σωστή απολύμανση είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί εκτός από το ότι μπορεί να είναι ελλιπής, από την άλλη υπάρχουν χημικά αντισηπτικά που είναι πολύ δυνατά και αφήνουν υπολείμματα. Το αποτέλεσμα αυτών, είναι επειδή τα εργαλεία κομμωτικής έρχονται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού να προκαλούν ερεθισμούς.
  • Τα κρεβάτια και οι ειδικές καρέκλες πρέπει πάντα να σκεπάζονται με το ειδικό χαρτί μιας χρήσης.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook