Στην Αθήνα φέρεται να βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. που θέλουν τον 56χρονο «Μανώλη» της 17Ν να ταξίδεψε ως την πρωτεύουσα με την βοήθεια συγγενικού του προσώπου.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον γιο του παπά-Τριαντάφυλλου να ακολούθησε έστω και για λίγο τα βήματα του πατέρα του καθώς φέρεται να ταξίδεψε ντυμένος ιερέας.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος επισήμως πλέον θεωρείται δραπέτης, φέρεται επίσης να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτια ασύλληπτων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει σε ποια περιοχή κρύβεται αλλά, τα άτομα που τον βοήθησαν να εξαφανιστεί αλλά και τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση και -όπως λένε χαρακτηριστικά- θα «λουφάξει» στο διαμέρισμα στο οποίο κρύβεται και θα κάνει τις πρώτες του κινήσεις έπειτα από αρκετές ημέρες.

Το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής στηρίζεται πάνω στην υπομονή αφού μετά από τόσα χρόνια εκτός δράσης, ο Ξηρός είναι «επιρρεπής στο λάθος» και δεν θα γνωρίζει πως να κινηθεί με τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, θα κληθούν όλοι οι γνωστοί και οι συγγενείς του για καταθέσεις, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον γνώριζαν ότι επρόκειτο να δραπετεύσει.

Η νεαρή από την Ικαρία που φέρεται να έχει «κλέψει» την καρδιά του «Μανώλη» της 17Ν

Πάντως, ένα τελείως διαφορετικό σενάριο από αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού έχει πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων των αστυνομικών που ασχολούνται με τον εντοπισμό του φυγά.

Το σενάριο αυτό θέλει τον «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη» να έχει σπάσει τους περιοριστικούς όρους όχι για να ξεκινήσει έναν νέο γύρο επαναστατικής δράσης ή να ξεκινήσει ανταρτικο πόλεων, ούτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα, όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες, ο δικηγόρος του, αλλά για χάρη του... έρωτα!

Το στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής να στραφούν προς αυτή την εκδοχή -αφού μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα σενάρια δεν «βγαίνουν»- είναι οι συχνές επαφές που είχε ο Ξηρός το τελευταίο διάστημα με μια νεαρή κοπέλα από την Ικαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωριμία των δύο, του 56χρονου Χριστόδουλου και της νεαρής εκπαιδευτικού, έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Ικαρία στο πλαίσιο μιας εκ των τελευταίων 9ημερων αδειών του Ξηρού.

Η σχέση των δύο συνεχίστηκε και μετά τη γνωριμία όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τηλεφωνικών επαφών που εξέτασαν οι αστυνομικοί.

protothema.gr