«Παγώνει» η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, μέχρι να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις και να ελεγχθεί κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για φέτος.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», με δεδομένο ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται φέτος από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, η είσπραξη του επιδόματος θα γίνει το καλοκαίρι.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση στο τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά συνέπεια το πρώτο τρίμηνο δεν προβλέπεται καταβολή του επιδόματος, ώστε να γίνει επανέλεγχος σε όλους τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι για την καταβολή του επιδόματος πρέπει απαραιτήτως να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, που να συνοδεύεται από το έγγραφο Α21 με τα οικογενειακά τους στοιχεία.

Το υπουργείο Εργασίας, εξετάζει το κατά πόσο μπορεί να γίνει μία ενδιάμεση πληρωμή την Άνοιξη για όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση νωρίτερα. Ωστόσο ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, η πρώτη δόση, δεν θα μπορεί να δοθεί πριν το Μάρτιο.

Το ενιαίο επίδομα τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, θα καταβληθούν φέτος για δεύτερη φορά σε δικαιούχους, που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το καταβαλλόμενο ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών, αλλά και το ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου, ενώ την ευθύνη για τη χορήγηση επιδομάτων έχει ο ΟΓΑ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται σε τρίμηνες δόσεις, ενώ το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων καταβάλλεται κάθε τέσσερις μήνες.

Για όσους δικαιούχους εκκρεμεί η καταβολή κάποιας δόσης για την περσινή χρόνια, η διοίκηση του Ταμείου προσανατολίζεται στο να υπάρξει μία πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο, και το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος, καθορίζεται από το εισόδημα της οικογένειας και των αριθμό των τέκνων.

protothema.gr από ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook