Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. με ανακοίνωσή του απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση κάλεσμα σε κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ανέργων, συνταξιούχων, ασθενών, νεολαίας γυναικών, σε κάθε ενεργό πολίτη στη σύσκεψη – συγκέντρωση που διοργανώνει, σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Συνάδελφοι ,εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, φίλοι ασθενείς,

Θεωρούμε ότι η υπόθεση υπεράσπισης της Υγείας και της οργάνωσης του αγώνα, δεν είναι μόνο ευθύνη των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Πρέπει να πάρει πλέον παλλαϊκά χαρακτηριστικά και να γίνει καθημερινή δράση κάθε Σωματείου, συλλόγου ή άλλου μαζικού φορέα, μα και προσωπική ευθύνη όλων μας, γιατί οι συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Υγεία από τη Κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, και που οδηγούν σε κλείσιμο – συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων, και καταργούν άλλες δομές Υγείας οδηγώντας σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενων, μας αφορούν όλους.

Οι ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση και η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω κρίσης και της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στη λειτουργία τους, όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και απαιτούν λήψη άμεσων μέτρων.

Παρότι καταργήθηκε το χαράτσι των 25 ευρώ κάτω από τη καθολική αντίδραση, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί παραμένει το 1 ευρώ ανά συνταγή, το 5ευρο στα εξωτερικά ιατρεία και η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών, στα φάρμακα, στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις ιατρικές επισκέψεις.

Ο αποκλεισμός μεγάλων τμημάτων του λαού (ανασφάλιστοι, άνεργοι, κλπ.) από τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, από κάθε πρόσβαση σε ιατρούς και φάρμακα και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί ενάντια στη πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Γεωργιάδη, ενάντια στις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ, ενάντια στις ορέξεις του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών του ομίλων.

Η απάντηση πρέπει να είναι παλλαϊκή και καθολική. Σας καλούμε στη σύσκεψη – συγκέντρωση για να συμβάλλεται σε αυτή ακριβώς τη λαϊκή απάντηση. Σας καλούμε στο κοινό αγώνα για :

• Ενιαίο καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας με ενταγμένη σε αυτό και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

• Πλήρη και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, ανασφάλιστο, μετανάστη.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα

• Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείου, Κ..Υ. κλινικής, άλλων δομών ψυχικής υγεία και πρόνοιας

• Καμία διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απόλυση εργαζόμενου, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων

• Κανένας ανασφάλιστος χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας. Κανένας άνθρωπος χωρίς Υγεία, κανείς ασθενής χωρίς φάρμακο\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook