Ανοιχτή συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα και τις πολιτικές εξελίξεις διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στους Αρμένους την Κυριακή 12/01/2014 . 
Στη συζήτηση συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός και πήραν μέρος εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Αρμένων και Σωματά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Α. Ξανθός αναφέρθηκε στην αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση με αποτέλεσμα το 30% του πληθυσμού να είναι ανασφάλιστοι και να μην έχουν περίθαλψη, αλλά δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και να σταματήσει τη ραγδαία εξαθλίωση των οικονομικά αδύναμων τμημάτων της κοινωνίας. Παράδειγμα διάλυσης της ελλειμματικής δημόσιας περίθαλψης είναι το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα που κατατίθεται στη Βουλή, με το οποίο κλείνουν άμεσα όλες οι υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ και οι γιατροί μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με προοπτική την απόλυση.
Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε ότι τα σκάνδαλα με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των λιστών φοροφυγάδων που μένουν στο απυρόβλητο, αποδεικνύουν ότι η διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα και η διαφθορά αποτελούσαν δομικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ηθικής στην πολιτική χωρίς αξιόπιστους μηχανισμούς πρόληψης και αποτροπής τέτοιων φαινομένων και χωρίς ριζική αλλαγή πορείας, με προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και το δημόσιο συμφέρον.
Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την ηθική, κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση να παριστάνει τον εγγυητή της κάθαρσης του δημόσιου βίου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να συνεχίζει να παίρνει μέτρα κοινωνικής λεηλασίας και βαρβαρότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου, αποτελεί παράγοντα κοινωνικής ανασυγκρότησης και δημοκρατικής ομαλότητας και σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκει την επιστροφή στο χρεωκοπημένο παραγωγικό-αναπτυξιακό μοντέλο και στο φαύλο σύστημα διακυβέρνησης που επικρατούσε στη χώρα πριν την κρίση. Με τη στήριξη του λαού και των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, θα σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή, θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και θα ανοίξει τον δρόμο για τους μεγάλους μετασχηματισμούς που έχει ανάγκη η οικονομία, η παραγωγή, η Δημόσια Διοίκηση, το Κοινωνικό Κράτος και οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της επαναφοράς του χώρου του τέως Στρατοπέδου Αρμένων στην κοινότητα για αξιοποίηση, στο θέμα της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Υστερομινωϊκού Νεκροταφείου, στα λειτουργικά προβλήματα του σχολείου, στο κάψιμο σκουπιδιών στην περιοχή «Παράδεισος» των Αρμένων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και στα προβλήματα υδροδότησης των γύρω οικισμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook