Ένα νέο μήνυμα -το τελευταίο, ίσως- του Σαουδάραβα τρομοκράτη Οσάμα μπιν Λάντεν δημοσιεύθηκε την Κυριακή σε ιστοσελίδα ισλαμιστών, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο. Στο σύντομο μήνυμά του, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα αναφέρει ότι \”οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ονειρεύονται την ασφάλεια, όσο οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας ζούν μέσα στην απελπισία\”.

\”Πρόεδρε Ομπάμα… οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ονειρεύονται την ασφάλεια, όσο στην Παλαιστίνη οι αδελφοί μας δεν βιώνουν την ίδια ασφάλεια\” αναφέρεται στο σύντομο μήνυμα, που θα πρέπει να ηχογραφήθηκε πολύ λίγο πριν από το θάνατο, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα.

\”Άδικο είναι να ζείτε εσείς εν ειρήνη, ενώ οι αδελφοί μας στη Λωρίδα της Γάζας ζουν μέσα στην απελπισία. Επομένως, και με τη βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να σας επιτιθέμεθα, όσο θα συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους Ισραηλινούς\” καταλήγει το μήνυμα.

Την ίδια ώρα, τεράστιος είναι ο όγκος και ανεκτίμητη η αξία των πληροφοριών για το δίκτυο της Αλ Κάιντα που βρέθηκε στα χέρια του αμερικανικού στρατού, μετά την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως υποστηρίζουν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ -επισημαίνοντας όμως ότι η οργάνωση δεν έχει ηττηθεί.

O σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, Τομ Ντόνιλον, υπογράμμισε, μιλώντας την Κυριακή στο CNN και το NBC, πως οι πληροφορίες που βρέθηκαν στο συγκρότημα που ζούσε ο Μπιν Λάντεν είναι οι περισσότερες που έχουν συλλεχθεί από ένα μόνο πρόσωπο. Η CIA εκτιμά πως το μέγεθος των αρχείων του Οσάμα μπιν Λάντεν αντιστοιχεί σε «μία βιβλιοθήκη ενός μικρού πανεπιστημίου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ντόνιλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook