Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 το 1ο Δωρεάν Διήμερο Σχολείο Τρεξίματος www.runningschool.gr που διοργάνωσε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κότινος Chania Personal Training σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Αθλητισμού και Αναψυχής Pilala.

Το σχολείο απευθυνόταν σε δρομείς όλων των ηλικιών και όλων τον επιπέδων όπου μέσα από δύο ενότητες θεωρίας και πράξης δόθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το τρέξιμο καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία με αντικείμενα μελέτης την τεχνική, την προπόνηση, την διατροφή, τις ιατρικές εξετάσεις, την ασφάλεια, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την ένδυση και την υπόδυση.

Η Κρήτη διαθέτει στο εξής την 1η “Σχολή Τρεξίματος” με Ευρωπαϊκά πρότυπα. Η άσκηση ως αναψυχή και συγκεκριμένα το τρέξιμο, είναι μια δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση στην πόλη μας.

Πολύς κόσμος όμως, ξεκινά να αθλείται χωρίς βασικές γνώσεις γύρω από το τρέξιμο με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγείται σε λάθη και τραυματισμούς, αλλά και σε μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Με αυτούς τους προβληματισμούς, αλλά και το όραμα για μια σωστή παιδεία γύρω από το τρέξιμο, οι διοργανωτές οργάνωσαν και σχεδίασαν τους τελευταίους μήνες το Σχολείο Τρεξίματος και αποφάσισαν να το προσφέρουν δωρεάν στους δρομείς τις πόλης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την συμμετοχή 15 ατόμων, ωστόσο το αυξημένο ενδιαφέρον ανάγκασε τους διοργανωτές να επιτρέψουν σε 40 άτομα να συμμετέχουν έπειτα από την ευγενική παραχώρηση αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Η πρακτική εφαρμογή διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και πολύ όρεξη από τους συμμετέχοντες, από τον πιο αρχάριο με μόνη εμπειρία το περπάτημα και το χαλαρό τρέξιμο, ως τον πιο έμπειρο με συμμετοχές σε μαραθωνίους.

Τα δυο γκρουπ των δρομέων διδάχθηκαν και εκτέλεσαν μια σειρά από ασκήσεις προθέρμανσης, αποθεραπείας και δρομικής τεχνικής και στην συνέχεια ακολούθησαν ένα δείγμα διαλειμματικής προπόνησης βασισμένη στην καρδιακή συχνότητα. Τα σχόλια ήταν άκρως θετικά και φάνηκε η πραγματική ανάγκη για προπονητική καθοδήγηση ακόμα και από τους δρομείς με αρκετούς αγώνες καλών επιδόσεων.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους διοργανωτές ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα αλλά όχι εφησυχασμένους και αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσθήκες θα επαναλάβουν το Σχολείο Τρεξίματος ενώ παράλληλα ξεκινούν δυο νέες δράσεις:

Η Κότινος Running Team με ατομική προπονητική υποστήριξη, ιδιωτική ασφάλιση και παροχή εμφάνισης ομάδας.

To Κότινος Running School – Premium Edition με διάρκεια 6 εβδομάδων θεωρητικής προσέγγισης και πρακτικής εφαρμογής πάνω στο τρέξιμο. Με περισσότερες από 40 ώρες θεωρίας και πράξης σε μια ευρεία ύλη με αντικείμενα όπως δρομική τεχνική, προπονητική, διατροφή, ασφάλεια, ιατρικές εξετάσεις, εξοπλισμός, ένδυση & υπόδηση, αθλητική ψυχολογία κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook