Το Πρόγραμμα «Χάρτινος Σταυρός» που παρουσίασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο, συμμετέχει στην έκθεση “Anti-Design 2014 – Προτάσεις για μία εποχή μηδενικού προϋπολογισμού, Proposals for a zero budget era”.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στο κτίριο “Νέοι Φούρνοι”, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Είναι μία ομαδική έκθεση στην οποία, αρχιτέκτονες, designers, εικαστικοί καλλιτέχνες, αλλά και μουσικοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντιμετωπίζουν με φαντασία και χιούμορ, με ευαισθησία και πολλή προσωπική δουλειά το θέμα της έκθεσης. Προσπαθώντας να καταγγείλουν, να σχολιάσουν, να δουν θετικά και δημιουργικά την παρούσα κατάσταση και τελικά προτείνουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εικαστικός, Άγγελος Σκούρτης κάνει τη δική του πρόταση παρουσιάζοντας το έργο: Ανοικτό κίνημα πολιτών «Χάρτινος Σταυρός» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στις 21 Δεκεμβρίου 2013.
Ο σταυρός, φτιαγμένος από ανοιγμένο χαρτόκουτο, έχει γραμμένο στο οριζόντιο μέρος του με μαρκαδόρο για σηματοδότηση το λογότυπο ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – φράση που παραπέμπει στον Ερυθρό Σταυρό.
Το σύμβολο αυτό καρφώνεται στους τοίχους κτιρίων της πόλης ή στους τοίχους της γειτονιάς. Στο κάτω μέρος του τοποθετούνται 3-4 πρόκες για να μπορούν οι κάτοικοι της κάθε γειτονιάς να αφήνουν τρόφιμα, μαγειρεμένο φαγητό που περίσσεψε ή μαγείρεψε κάποιος (γράφοντας την ημερομηνία παρασκευής) για φτωχούς, άστεγους, άνεργους και πεινασμένους γείτονες και περαστικούς που ντρέπονται αυτοί και οι οικογένειές τους να πάνε στα λαϊκά συσσίτια.

Το υλικό της παρουσίασης του προγράμματος στο Μ.Σ.Τ. Κρήτης με τα παιδιά της πόλης μας που δημιούργησαν τη δική τους ομάδα βοήθειας αποτελεί βασικό στοιχείο του έργου.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook