Την ανάγκη να υπάρξει συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων αλλά και συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να εφαρμοστεί ολοκληρωμένα η πρόταση της ομοσπονδίας των ξενοδόχων για την σχολική ανάπαυλα στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου επισήμανε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

"Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για προγράμματα σχολικής ανάπαυλας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξετάζεται από το υπουργείο Τουρισμού με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Για να υπάρξει όμως ολοκληρωμένη εφαρμογή του προτεινόμενου προγράμματος, απαιτείται η συνέργεια πολλών Υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας", είπε η κα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, η υπουργός Τουρισμού στάθηκε στην αναγκαιότητα να αναληφθεί πρωτοβουλία από το υπουργείο Παιδείας "για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων" καθώς και του υπουργείου Πολιτισμού "για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής" και του υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία των ρόλων "των Περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών".

"Η πρόταση για 'σχολική ανάπαυλα' αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου, που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές", πρόσθεσε.

Η κα Κεφαλογιάννη ξεκαθάρισε ότι "στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει ως κεντρικό της στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας" και ότι κάθε πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού "εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υπηρετεί κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς".

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού "βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με κύριο γνώμονα, το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας".

mega.gr