Φακέλους με σφαίρες δέχτηκαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος του Mega Γιάννης Πρετεντέρης. Τους φάκελους που εστάλησαν σε ΤτΕ και Μega με ονόματα παραληπτών αυτά του κ.Προβόπουλου και του κ.Πρετεντέρη αντίστοιχα τα υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί», όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ.

Μάλιστα και στους δύο φακέλους υπήρχαν και απειλητικά σημειώματα.

Ο φάκελος δεν έφτασε στο γραφείο του Προβόπουλου

Ο φάκελος για τον κ. Προβόπουλου έφτασε στην ΤτΕ μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του, αφού εντοπίστηκαν από τα μηχανήματα ελέγχου και αμέσως οι άνδρες της ασφάλειας της ΤτΕ ειδοποίησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο φάκελος στο Mega

Ο φάκελος με παραλήπτη το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη εστάλη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, στη λεωφόρο Μεσογείων και στη συνέχεια παραδόθηκε από την αντιτρομοκρατική.

Πότε και σε ποιους είχαν σταλεί φάκελοι με σφαίρες

Οπως γράφει το ΒΗΜΑ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες Καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Επιπλέον όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», φάκελος με σφαίρες είχε αποσταλεί στα γραφεία του ΠαΣοΚ τον Οκτώβριο του 2011.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook