Τον κατάλογο με τις πιο επιδραστικές διασημότητες για το 2014 ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes. Η ανακοίνωση των ονομάτων ήταν για πολλούς έκπληξη, αφού δεν περιλαμβάνονται σε αυτή ονόματα διασημοτήτων, όπως η Μάιλι Σάιρους, αλλά βετεράνοι δημιουργοί της Έβδομης Τέχνης, αποδεικνύοντας έτσι ότι η επιδραστικότητα σχετίζεται άμεσα με τη μακρά πορεία και την καριέρα.

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η τελευταία του ταινία, «Λίνκολν», η πορεία στα Όσκαρ αλλά και η επιτυχία που είχε στις κινηματογραφικές αίθουσες φαίνεται πως διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξή του ως κορυφαία επιδραστική διασημότητα για το 2014.

\"opra\"

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes κατατάσσεται η 60χρονη πλέον τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην μικρή οθόνη, ενώ ακολουθεί ο παραγωγός και σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας.

\"bono\"

Το Forbes σημειώνει ότι η επιρροή του Λούκας θα φανεί μέσω της επιστροφής – με τη βοήθεια της Ντίσνεϊ – του κινηματογραφικού έπους των «Star Wars».
Ακολουθούν ο Ρον Χάουαρντ και ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ στην πρώτη δεκάδα των πιο επιδραστικών διασημοτήτων στον πλανήτη για το 2014 περιλαμβάνονται ο Μπόνο, η Μπάρμπαρα Γουόλτερς και ο δημιουργός κόμικ, Σταν Λι.

Για την κατάρτιση της λίστας, το περιοδικό Forbes χρησιμοποίησε στοιχεία του E-Poll Market Research, που περιλαμβάνει 6.600 ονόματα διασήμων βασισμένα σε 46 χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook