Άνθρακες ο θησαυρός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν περιθώριο μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου να καταθέσουν αιτήσεις για ρυθμίσεις μέχρι 102 μηνιαίων δόσεων των προστίμων για ακίνητα και ημιυπαίθριους. Πρόκειται και για όσους έχουν χάσει την αρχική ρύθμιση, αλλά και για εκείνους που προχωρούν για πρώτη φορά σε δήλωση για πληρωμή των παραβάσεων στις κατοικίες τους.

Και αυτό, γιατί, όπως διαπιστώνεται σε όσους προχωρούν στις σχετικές αιτήσεις, με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, τα πρόστιμα μπορεί να ανέβουν μέχρι και 600% σε σχέση με αυτά που ίσχυαν με το προηγούμενο νομοθέτημα και, κατά συνέπεια, παρά τις πολλές δόσεις, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν παρουσιάζονται τρομακτικά αυξημένα.

Σημειώνεται ότι οι προθεσμίες για την ένταξη στην προηγούμενη ρύθμιση όπου οι δόσεις δεν ξεπερνούσαν τις 10 – 11, έληξε τον Μάιο του 2013 και το νομοθέτημα ψηφίστηκε το καλοκαίρι του περασμένου έτους. Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι ουδείς γνώριζε, κατά την περίοδο που χανόταν το δικαίωμα της προηγούμενης ρύθμισης, πώς θα διαμορφώνονταν οι καινούργιες προϋποθέσεις για την πληρωμή προστίμων παρά μόνον δημιουργήθηκε η προσδοκία των πολλών δόσεων από κυβερνητικής πλευράς.

Τώρα, έχουν γίνει αλλαγές τέτοιες που, εξαιτίας υπερβάσεων στον συντελεστή δόμησης, είτε αποστάσεων που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ ενός κυρίου κτίσματος κι ενός δευτερεύοντος, τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται, ώστε καθιστούν πλέον εξαιρετικά επώδυνα τα τιμήματα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Σημειώνεται ότι μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει νέα προθεσμία για 84 δόσεις.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook