Σε υδάτινο κλοιό βρέθηκαν περιοχές του Σόμερσετ, στη Βρετανία, όταν υπερχείλισε στις 2 Ιανουαρίου ο ποταμός Parrett, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες στο Thorney, το Muchelney και το Burrowbridge. 

Σε ορισμένα σημεία το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο ενώ χθες βράδυ, σύμφωνα με τη Daily Mail, έπειτα από άλλη μία έντονη βροχή, η στάθμη του νερού ανέβηκε και πάλι χωρίς να διαφαίνονται σημάδια υποχώρησης.

Οι ντόπιοι κατέφυγαν σε… κανό για τις μετακινήσεις τους ενώ κάποιοι πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο χρησιμοποιώντας μικρά σκάφη.

Ίσως οι πιο εντυπωσιακές εικόνες προέρχονται από την οικία Thorney House, που ανήκει στον 98χρονο καθηγητή Temperley. Έζησε εκεί όλη τη ζωή του και για πρώτη φορά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του- του 19ου αιώνα…- ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Την επομένη το σπίτι πλημμύρισε με αποτέλεσμα το εσωτερικό του να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η οικογένεια Temperley λέει πως θα χρειαστούν μήνες για να το ξαναβάλει σε τάξη.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Όταν υποχωρήσουν τα νερά θα ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε, δεν ξέρουμε πόσος καιρός θα χρειαστεί, ούτε πόσα χρήματα», τόνισε η εγγονή του καθηγητή, Matilda, η οποία είναι επαγγελματίας φωτογράφος.

Η ίδια αποτύπωσε στο φακό της τις καταστροφές, δίνοντας ωστόσο και μια καλλιτεχνική πινελιά.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook