Με άδεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ανεφοδιάστηκε και απογειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα το Tupolev που μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ Βασίλη Αλεβιζόπουλο, οι πιλότοι του αεροσκάφους επικοινώνησαν με τον Πύργο Ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος» νωρίς το μεσημέρι ενημερώνοντας ότι έχουν «μείνει» από καύσιμα.
«Ζήτησαν και έλαβαν άδεια προσγείωσης και ανεφοδιασμού. Έτσι μπήκαν στον εναέριο χώρο», δηλώνει ο κ. Αλεβιζόπουλος.
Όταν το σκάφος προσγειώθηκε προέκυψε πρόβλημα καθώς η εταιρεία καυσίμων του αεροδρομίου αρνήθηκε να προχωρήσει στον ανεφοδιασμό λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Συρία.
Αμέσως άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε την άδεια να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος κάτι που ήδη πραγματοποιείται από την εταιρεία καυσίμων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σύντομα το αεροσκάφος θα απογειωθεί για να συνεχίσει το ταξίδι του – σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς τη Γενεύη για την αυριανή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία.
Να σημειωθεί ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» τα αεροσκάφη ανεφοδιάζουν αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες, ωστόσο λόγω του εμπάργκο, σύμφωνα με πληροφορίες το Tupolev θα ανεφοδιάζει ελληνική εταιρεία, προκειμένου να μπορέσει να απογειωθεί.
Στο αεροσκάφος τύπου Tupolev 134 επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook