Εντός της ημέρας οι τρομοκράτες που καταζητούνται από την Αστυνομία θα επικηρυχθούν για το πόσο των 4 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
Κατά κύριο λόγο η επικήρυξη αφορά τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη.
Όμως, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, αφορά και τους δολοφόνους των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, υπό την προϋπόθεση ότι οι πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους θα επιβεβαιωθούν με αδιάσειστα στοιχεία.
Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο κ. Δένδιας είπε ότι συζήτησαν για την τρομοκρατία και για το καθήκον της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσει με επιτυχία την τεράστια αυτή πρόκληση που συνιστά η τρομοκρατία.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σχετίζεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, για αυτό και -όπως είπε- εκτός των άλλων μέτρων, αποφασίστηκε και η επικήρυξη των τρομοκρατών.

Συνάντηση Δένδια – Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Το πρωί, όπως πληροφορείται το www.protothema.gr, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετέβη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συναντήθηκε με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου. 
Κεντρικό θέμα της συζήτησης των δύο υπουργών ήταν το ζήτημα της φρούρησης και αυστηρότερης φύλαξης στόχων που δυνητικά βρίσκονται στη «λίστα» των τρομοκρατών. 
Η συνάντηση των κυρίων Δένδια και Αθανασίου γίνεται στον απόηχο πρόσφατων δηλώσεων και αντιδηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταφερόταν εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης και αντιστρόφως, με αφορμή την συζήτηση για το ποιος ευθύνεται που απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός. 
Τέλος, κατά τη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της μετατροπής των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας προκειμένου να μεταταγούν εκεί οι εμπλεκόμενοι σε τρομοκρατικές οργανώσεις και οι ισοβίτες. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook