Ο γυναικείος οργασμός είναι πολύ σημαντικός για την ψυχολογία του άντρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research δείχνει ότι οι άνδρες πληγώνονται ανεπανόρθωτα και αισθάνονται ανεπαρκείς όταν δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους.

Ερευνητές από το Δυτικό Πανεπιστήμιο του Οντάριο ρώτησαν 45 άνδρες και γυναίκες πόσο σημαντικό θεωρούν τον οργασμό. Το πιο αναμενόμενο εύρημα ήταν ότι οι άνδρες θεωρούν το δικό τους οργασμό απαραίτητο για την απόλαυση στο σεξ. Παράλληλα όμως, δήλωσαν ότι ο οργασμός της συντρόφου τους είναι «μία από τις πιο ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας άνδρας». Όταν μια γυναίκα δεν καταφέρνει να φτάσει στην κορύφωση, οι άνδρες απογοητεύονται, ειδικότερα εάν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση.

Γιατί όμως προκύπτουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα;

«Οι άνδρες αισθάνονται ότι έχουν την υποχρέωση να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους και να τη φτάσουν στον οργασμό. Εάν δε συμβεί αυτό, αρχίζουν να αμφισβητούν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις», δηλώνει η Κλαιρ Σάλσμπουρι, διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν φοιτητές κολλεγίου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μεσήλικες έχουν διαφορετική άποψη για τον οργασμό. Υποστηρίζουν ότι οι μεγαλύτεροι άνδρες είναι πιο έμπειροι τόσο στο σεξ όσο και τις σχέσεις κι έτσι οι προσδοκίες τους από το σεξ είναι πιο ρεαλιστικές.

Αν και αρκετές γυναίκες θεωρούν τον οργασμό σημαντικό, οι περισσότερες από αυτές που συμμετείχαν στη μελέτη δε θεωρούσαν τον οργασμό απαραίτητο για να απολαύσουν το σεξ.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook