Στο φόρτε τους χθες οι συλλήψεις για ζωοκλοπή αλλά και πανωγράψιμο στο Ρέθυμνο.

Τρεις κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών και είχαν… χασει το λογαριασμό στο μέτρημα των ζώων και είχαν στην κατοχή του ζώα αγνώστου ταυτότητας!

Στην περιοχή Αρμένων του δήμου Ρεθύμνου συνελήφθησαν από το ΤΑΕ Ρεθύμνου, δυο κτηνοτρόφοι 40 και 42 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο κοινό τους ποίμνιο, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν συνολικά 410 ολιγότερα αιγοπροβατοειδή από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική τους δήλωση έτους 2013, ενώ 40 από τα καταμετρηθέντα ζώα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα από το νόμο ενώτια.

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες, χθες (22.01.2014), στην περιοχή «Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου», από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 64χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.

Αργότερα, αστυνομικοί του ΤΑΕ Ρεθύμνου, συνέλαβαν έναν 64χρονο στην περιοχή «Τρία Μοναστήρια».

Σε έλεγχο που διενήργησαν σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου,  διαπιστώθηκε ότι, εντός περιφραγμένου δασικού χώρου, υπήρχαν 50 προβατοειδή ιδιοκτησίας του, τα οποία ήταν δεκτικά ζωοκλοπής αλλά και διάπραξης αγροζημιών, ενώ 30 από αυτά δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση (ενώτια) και κατασχέθηκαν, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook