Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησαν τα μέλη του συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Νομού εξαιτίας των δεκάδων κενών που καταγράφονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο έφυγαν με άδειο καλάθι καθώς ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε στο να τους υποσχεθεί πως θα μιλήσει με το αρμόδιο υπουργείο παιδείας, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρη Δερμιτζάκη ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση , το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν πρόκειται να αποτελέσει την λύση του προβλήματος καθώς οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε ολοήμερα και όχι σε πρωινά τμήματα.

Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας από σχολεία του Ηρακλείου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, μία συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η συνδικαλιστική κοινότητα για εξεύρεση λύσης.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γνωστοποιηθεί και ο ακριβής αριθμός των δασκάλων που θα διοριστούν σε σχολεία του νησιού. Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 10.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook