Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Μπαρόζο αποδοκίμασε με τους σκληρότερους όρους την βία και καταστολή που επικρατεί στο Κίεβο καθώς και τη βία εναντίων δημοσιογράφων και εξέφρασε έντονη ανησυχία σε ό,τι αφορά σε ειδήσεις για αγνοούμενους.Μάλιστα, παρότρυνε τον Πρόεδρο Γιανουκοβιτς να ξεκινήσει άμεσα διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο με την αντιπολίτευση, υπενθυμιζοντάς του πως εάν δεν εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει να εξετάζει μέτρα στις σχέσεις της με την Ουκρανία.
Επίσης τόνισε την προθυμία της ΕΕ να συμβάλλει στην προώθηση εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου στη χώρα με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Για το λόγο αυτό, ο Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε θα μεταβεί στο Κίεβο αύριο.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με την αντιπολίτευση, να μην κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ενώ
υποσχέθηκε να συναντήσει την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον και τον Επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε για να συζητούσαν το μείζον θέμα της χώρας. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook