Δριμύ κατηγορώ απευθύνεται μέσα από την ανακοίνωση αντιπροσώπων της Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας (ΛΑΕ) που στηρίζεται από την ΠΑΣΥ στην ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων, κατά της εκλογικής διαδικασίας στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και κατ’επέκταση και στην ΓΕΣΑΣΕ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μια περίοδο που η αγροτιά του νομού όπως και όλης της χώρας βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της, εν κρυφώ η διορισμένη διοίκηση της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ν.Χανίων προχώρησε σε εκλογικές διαδικασίες.

Εμείς οι αντιπρόσωποι από 9 αγροτικούς συλλόγους που οι εκλογικές διαδικασίες έγιναν με δικαστικό αντιπρόσωπο (κτηνοτροφικός σύλλογος, ο μεγαλύτερος στο νομό, παλαιών Ρουμάτων, πρώην Δήμου Μύθημνας, πρώην δήμου Αρμένων, Κάηνας, Μεσκλών, Γαβαλοχώρι, Πλατανιά, Βουκολιών) καταγγείλαμε και πριν το συνέδριο και μέσα σε αυτό ότι δεν θα δεχτούμε να επαναληφθεί το φαινόμενο που είχαμε δει και στο προηγούμενο συνέδριο να παρουσιάζονται αντιπρόσωποι από συλλόγους που δεν έκαναν ποτέ εκλογικές διαδικασίες και που έχει σαν αποτέλεσμα να εκλέγετε νόθα διοίκηση στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και κατ’επέκταση και στην ΓΕΣΑΣΕ.

Οι καταγγελίες μας επαληθεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όταν αντιπρόσωποι από μια σειρά χωριά (που δεν έχουν καμία σχέση με την ΠΑΣΥ) επιβεβαίωσαν ότι τους φώναζαν να ψηφίσουν σαν αντιπρόσωποι και τώρα και στο παρελθόν χωρίς να έχουν κάνει εκλογές στους συλλόγους των χωριών τους. Παρόλα αυτά η διορισμένη διοίκηση και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ επέμεναν να προχωρήσει η διαδικασία και ταυτόχρονα με διάφορα προσχήματα προσπάθησαν να αποκλείσουν συλλόγους που έχουν κάνει εκλογές με δικαστικούς αντιπροσώπους και είναι γνωστοί για την δράση τους στους Χανιώτες αγροκτηνοτρόφους όλα αυτά τα χρόνια όπως ο σύλλογος κτηνοτρόφων και ο σύλλογος Αρμένων.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει όρια. Θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες νοθείας των εργατοπατέρων Μακρή και Θεόδωρου και θα μείνουν στην ιστορία του αγροτικού κινήματος με μελανά γράμματα.

Ευθύνες υπάρχουν και σε συνδικαλιστές που ενώ δήλωναν ότι διαφοροποιούνται , ΣΥΝ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ουσία τους στήριξαν και αποχώρησαν μαζί τους σε άλλο χώρο «για να συνεχίσουν την εκλογή επιτροπής που θα προσφύγει στα δικαστήρια για διορισμό καινούριας διοίκησης, εκπροσωπώντας όπως δήλωσαν μέρος των αντιπροσώπων από 3 αγροτικούς συλλόγους».

Να σημειώσουμε ότι στους συλλόγους που είχαν κάνει εκλογές εμείς επιβεβαιώσαμε ότι έκανε και ο σύλλογος Κουντούρας που δεν υπήρχαν αντιπρόσωποι με την ΠΑΣΥ αλλά και σύλλογοι που αντιπρόσωποι της ΠΑΣΥ ήταν μειοψηφία όπως των Βουκολιών και του Πλατανιά.

Εμείς οι αντιπρόσωποι από αυτούς τους συλλόγους θα παλέψουμε να ανασυγκροτηθεί το αγροτικό κίνημα στο νομό, να αναζωογονηθούν οι αγροτικοί σύλλογοι και να προχωρήσουν σε εκλογικές διαδικασίες στο επόμενο διάστημα και να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που μας έχουν ξεκληρίσει και αυτούς που βάζουν πλάτη στο κίνημα για να περάσουν αυτές οι πολιτικές

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook