Η ανάπτυξη του εμβρύου κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, μέσα στη μήτρα, είναι κρίσιμη για τη μελλοντική υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Medical Journal. 
Για πρώτη φορά εντοπίζεται σχέση ανάμεσα στην αδύναμη ανάπτυξη του εμβρύου το πρώτο τρίμηνο και τον κίνδυνο εμφάνισης παραγόντων που προκαλούν παθήσεις της καρδιάς. 
Η μελέτη προστίθεται σε όλα τα ευρήματα που λένε πως οι κίνδυνοι για την υγεία της καρδιάς καθορίζονται πολύ πριν την ενηλικίωση, σημειώνει το BBC. 
Οι γυναίκες που εγκυμονούν θα πρέπει να σκέφτονται την υγεία του μωρού τους όπως σκέφτονται τη δική τους υγεία, αναφέρει το British Heart Foundation.
Η έρευνα μελέτησε την υγεία των 2000 εμβρύων και στη συνέχεια παιδιών που γεννήθηκαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, παρατηρώντας τη σχέση μεταξύ της ανάπτυξης του εμβρύου από τη 10 έως τη 13 εβδομάδα και των δεικτών καρδιαγγειακής υγείας στην ηλικία των 6 ετών (ποσοστό λίπους στο σώμα, υψηλή πίεση, υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, υψηλή χοληστερίνη). 
«Η πρώιμη εμβρυική ζωή μπορεί να είναι κρίσιμη περίοδος για την καρδιαγγειακή υγεία στην ενήλικη ζωή», τονίζουν οι ερευνητές στο British Medical Journal.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook