Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τον πολιτικό χαρακτήρα και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών εισηγήθηκε να κατέβουν σε αυτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Η πρόταση Τσίπρα αφορά κατά κύριο λόγο τις 13 περιφέρειες αλλά και μεγάλους δήμους και αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη να αφήσουν κατά μέρος προσωπικούς σχεδιασμούς και να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για τις τοπικές εκλογές, τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων των κομματικών δυνάμεων. Επίσης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές συζητήσεις ως προς τις υποψηφιότητες και στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την επόμενη Τετάρτη, να ληφθούν αποφάσεις.

Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να μετατραπούν τόσο οι αυτοδιοικητικές όσο και οι ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της πολιτικής των μνημονίων.

Πρόκειται για μια εισήγηση που αναμφίβολα προδιαγράφει μια μετωπική πολιτική εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει και των ευρωεκλογών, σε μια συγκυρία όπου το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και 3.5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook