Τελευταία ενημέρωση 17:18

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:55 στην Κεφαλονιά. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,0 (mb) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου.
Το εστιακό του βάθος εκτιμάται σε μόλις δύο χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά μετά στις 16:08 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 (ml) βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ με επίκεντρο σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με το ίδιο εστιακό βάθος.

Μέχρι τις 17:00 ακολούθησαν συνεχείς σεισμικές δονήσεις, με μεγέθη απο 3,7 έως 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά, που επλήγη νωρίτερα από ισχυρό σεισμό.

Ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Κώστας Παπαζάχος είπε στο newpost.gr πως πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε αισθητός από την Κατερίνη μέχρι την Καλαμάτα, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς την ακολουθία του φαινομένου καθώς όπως εξήγησε πρόκειται για έναν χώρο με δυναμικότητα που φτανει τα 7,5 Ρίχτερ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «σίγουρα θα κάνει πολλούς μετασεισμούς εαν πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν τρομοκρατηθεί ενώ όπως λέει στο newpost.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Ματιάτος «ξύπνησαν μνήμες από το 1953».

Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια και βρίσκεται ανάστατος στους δρόμους ενώ σημειώνονται συνεχώς ιδιαίτερα αισθητοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής να είναι 4,4 Ρίχτερ.

Πανικός επικρατεί και στα Αστυνομικά Τμήματα της Κεφαλονιάς, με το Α.Τ. Αργοστολίου να έχει δεχθεί ήδη εκατοντάδες κλήσεις. « Ακόμα δεν έχουμε καθαρή εικόνα γιατί ακόμη είναι πρόσφατο. Τα τηλέφωνα έχουν… σπάσει» αναφέρει η αστυνομία, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατολισθήσεις σε δεκάδες σημεία του νησιού. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ρωγμές και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δρόμους.

Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής. Και αυτός τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ.Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

Ο κύριος σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα μέχρι και την Αττική.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook