Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός  που «χτύπησε» το μεσημέρι της Κυριακής την Κεφαλονιά.

Τον σεισμό έχουν ακολουθήσει -μέχρι στιγμής- εννέα μετασεισμοί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να παραμένουν ακόμη τρομοκρατημένοι έξω από τα σπίτια τους.

Ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος είπε ότι οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε φάση καταγραφής των ζημιών.

\"\"

Όπως είπε, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού.

Ακόμα ο κ. Κεκάτος επεσήμανε ότι κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ υπάρχουν και κατολισθήσεις βράχων σε επαρχιακούς δρόμους.

\"\" 

Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής. 

Ο κ. Κουρής τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ως αποτέλεσμα του σεισμού, στα περισσότερα σπίτια σημειώθηκαν ζημιές από αντικείμενα που έπεσαν από τα ράφια. Πολλοί Κεφαλονίτες βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους αφού οι μετασεισμοί είναι συνεχείς. 
\"\"

\"\"

Φωτογραφίες από κατολισθήσεις στο Αργοστόλι αλλά και στο δρόμο για το Πυργί

\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook