Ένας 21χρονος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε διαρρήξει έξι σχολικά συγκροτήματα του νησιού, συνελήφθη από τους άντρες της Ασφάλειας Ζακύνθου.

Ο νεαρός αλλοδαπός, παραβίαζε τα σχολεία τις νυχτερινές κυρίως ώρες και αφαιρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως βιντεοκάμερες και προτζέκτορες.

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων σχολείων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε διάφορες περιοχές του νησιού, με δράστη τον 21χρονο.

Ειδικότερα, από το σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, στον 'Αγιο Κήρυκα Ζακύνθου, αφαίρεσε έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 5.000 ευρώ.

Στις 10.01.2014, από το Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου, αφαίρεσε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρεις οθόνες, τρεις σκληρούς δίσκους και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 3.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ενώ στις 13.01.2014, από το 2ο Λύκειο Ζακύνθου, στην περιοχή Παναγούλα, αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο οθόνες, καθώς και μία βιντεοκάμερα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ περίπου.

Από την εγκληματολογική ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ο 21χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο ακόμη διαρρήξεων σχολικών κέντρων κατά το έτος 2012 και ώρες νυχτερινές κατά τις οποίες αφαίρεσε:

Από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, στις 14.05.2012, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έναν ενισχυτή, τρία μουσικά όργανα καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ και από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, στις 24.05.2012, έναν προτζέκτορα και μία ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

newpost.gr