Το επιτελείο του ΓΑΠ προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει το γεγονός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ξέροντας ότι οι αρραβώνες του γιου του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσαν πόλο έλξης τόσο για τα κρητικά όσα και για τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης έβαλαν σε εφαρμογή τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και διακριτικότητας σχέδιο αποφυγής των δημοσιογράφων. Κατάφεραν μάλιστα να τους αποφύγουν εως και αργά το βράδυ του Σαββάτου φροντίζοντας να κρατήσουν μυστική την τοποθεσία όπου θα γινόταν το τραπέζι των αρραβώνων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης βδομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι οι αρραβώνες θα πραγματοποιούνταν σε μια μικρή ταβέρνα της Χερσονήσου δασκαλεύοντας μάλιστα τους ιδιοκτήτες της να υποστηρίξουν αυτό το σενάριο σε όποιον τους πλησίαζε για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμα και οι λιγοστοί καλεσμένοι της οικογένειας Πατραμάνη, συγγενείς και στενοί τους φίλοι ήξεραν μέχρι και τη τελευταία στιγμή, όπως άλλωστε είχαν ενημερωθεί εδώ και περίπου δυο βδομάδες πως το τραπέζι θα λάμβανε χώρα στο μικρό αυτό ταβερνάκι, η χωρητικότητα του οποίου ωστόσο δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει τους πενήντα συνολικά καλεσμένους του ζευγαριού. Ειδοποιήθηκαν ότι τα σχέδια άλλαξαν μια ώρα περίπου πριν την προσέλευση τους στη ταβέρνα. Τους ζητήθηκε μάλιστα διακριτικά να μην αποκαλύψουν σε κανέναν, ούτε καν στους δικούς τους ανθρώπους το σημείο στο οποίο θα γινόταν η γιορτή.

\"\"

Και κάπου εκεί η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει εκτός ελέγχου δημιουργώντας αναστάτωση παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικά γεγονότα στη τοπική κοινωνία της Χερσονήσου.

Η βίλα του λογιστή κ. Μιχαήλ Βασιλάκη στο παραδοσιακό χωριό Κουτουλουφάρι (λίγο έξω από τη Χερσόνησο) δεν διέθετε υποδομή για εγκατάσταση κέτερινγκ και έτσι τα κρητικά εδέσματα ετοιμάστηκαν στη ταβέρνα και έφυγαν με «ντελίβερι» για τη βίλα μέσα σε μικρά φορτηγά. Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του σπιτιού έγινε κατόπιν συνεννόησης των οικογενειών Βασιλάκη και Πατραμάνη καθώς διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Ένα ακόμα ευτράπελο ήταν και το γεγονός ότι κανένας από το περιβάλλον των δυο οικογενειών δεν φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως τον ιερέα της Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας ότι τελικά δεν θα ήταν αυτός που θα περνούσε τις βέρες στο ζευγάρι. Ο ιερέας ειδοποιήθηκε να μην τους περιμένει λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, γιατί, όπως του εξήγησαν στο τηλέφωνο, τα σχέδια είχαν αλλάξει και την τελετή των αρραβώνων θα έκανε ένας άλλος ιερέας που τυγχάνει, όπως του είπαν να είναι και συγγενής της μέλλουσας νύφης.Παρ\’ όλα αυτά ο ναός έμεινε φωταγωγημένος μέχρι αργά.

\"\"

\"\"

Για να μην γίνει αντιληπτή η πομπή των καλεσμένων της οικογένειας Παπανδρέου που θα ξεκινούσε από το ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο με προορισμό το χωριό Κουτουλουφάρι κρίθηκε πιο σωστό να αναχωρούν ανά τρία αυτοκίνητα.

Στη βίλα είχαν στηθεί διάφορα τραπέζια. Στο κεντρικό κάθισαν τα μέλη των δυο οικογενειών, με την οικογένεια Παπανδρέου να εκπροσωπείται από την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και τους Γιώργο, Νίκο και Αντρίκο μαζί με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους. Στο τραπέζι ήταν και η μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου junior και πρώην σύζυγος του κ. Γιώργου Παπανδρέου, κυρία Εύα Ζησιμίδου, η οποία φιλοξενούνταν σε τουριστικό κατάλυμα της Χερσονήσου. Και επειδή στην Κρήτη αρραβώνες χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνονται, το ζευγάρι είχε φροντίσει να καλέσει για την περίσταση το ανερχόμενο συγκρότημα «Τα Στρατάκια» που με το προσωπικό τους ύφος δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην κρητική μουσική. Πάντως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν σηκώθηκε στιγμή από το τραπέζι προτιμώντας να μιλά πότε με στενούς συγγενείς της μέλλουσας νύφης και πότε με τα αδέρφια του, Νίκο και Αντρίκο. Η γιορτή τελείωσε λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα όταν και αποχώρησαν και οι τελευταίοι καλεσμένοι.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναχώρησε για Αθήνα την επόμενη μέρα με πρωινή πτήση.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook