Σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 6:00μ.μ. πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Βρεφονηπιακό Μοιρών. Η εκδήλωση με τίτλο «Διαταραχές του Λόγου και Σχολική Μελέτη» θα πραγματοποιηθεί με κεντρική ομιλήτρια την λογοπαθολόγο κ. Ρουσοχατζάκη Μαρία.

Ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει την εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη τόσο στο παιδί όσο και στους γονείς, μια εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο το παιδί αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, είχε αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω της κακοκαιρίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολλά και ενδιαφέροντα για όλους τους γονείς και αφορούν το κρίσιμο αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού. Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν σχετικά με την ανάπτυξη της γλώσσας, στην ομιλία και στον λόγο. Πώς αναγνωρίζονται τα προβλήματα του λόγου και ποιοι έχουν ανάγκη λογοθεραπείας. Ποια τακτική ακολουθείτε για την αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το θέμα της σχολικής μελέτης που απασχολεί πολύ τους γονείς στην καθημερινότητα τους. Ερωτήματα όπως, πως οργανώνουμε την σχολική μελέτη του παιδιού μας. Πως προετοιμάζουμε τα μαθήματα για την επόμενη ημέρα.

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τα θέματα αυτά με τους γονείς, επίλυση αποριών και προτάσεις από την κα Ρουσοχατζάκη για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Μια εκδήλωση που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Φαιστού είτε έχουν παιδιά είτε πρόκειται να αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook