Μεξικανός «νονός» του υποκόσμου μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών καθώς οι λογαριασμοί του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πρόδιδαν άνθρωπο που το «φυσάει».
Το Instagram και το Twitter του μεξικανού μαφιόζου ήταν γεμάτα από πανάκριβα supercars, αυτόματα όπλα και αιθέριες υπάρξεις, γεγονός που κίνησε όσο να πεις υπόνοιες για τις δραστηριότητές του.

Ο «El Chino Anthrax» δεν μπορούσε λοιπόν να μην καυχιέται για τον εξεζητημένο τρόπο ζωής του στα social media, κι αυτό ακριβώς ήταν το τρωτό του σημείο (αν και σίγουρα δεν είχε υπολογίσει μια τέτοια κατάληξη).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: ένας από τους πλέον διαβόητους βαρόνους ναρκωτικών του Μεξικού, ο Jose Rodrigo Arechiga Gamboa (γνωστός ως «El Chino Anthrax»), συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ όταν και αποβιβάστηκε από την πτήση του από τη Λατινική Αμερική.

\"\"

Ο διαβόητος αξιωματούχος του Καρτέλ Σιναλόα και εγκέφαλος μιας σπείρας εκτελεστών που αυτοαποκαλούνται «Anthrax», ο οποίος καταζητείται στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να κρύψει το πάθος του για τα πλούτη: πλημμύριζε τους λογαριασμούς του σε Twitter και Instagram με φωτογραφίες που δείχνουν την αγάπη του για τα γιοτ, τα sports cars, τα όπλα και τις γυναίκες.

\"\"

Τέτοια είναι η φήμη του στην πατρίδα που ακόμα και λαϊκά τραγούδια (γνωστά ως narcocorridos) αναφέρουν τον «El Chino Anthrax» ως έναν κομψό άντρα παθιασμένο για γρήγορα αυτοκίνητα, σκάφη και σαμπάνια!

\"\"

Και ήταν ακριβώς αυτή του η τάση να μοιράζεται τα πάθη του που βοήθησαν τις αμερικανικές Αρχές να οδηγηθούν στο κατόπι του.

\"\"

Η ηλεκτρονική δραστηριότητα του Arechiga περιλαμβάνει φωτογραφίες του μέσα σε πολυτελή οχήματα (πάντα με θολωμένο το πρόσωπό του), να κραδαίνει αυτόματα όπλα ή να ποζάρει δίπλα σε αιθέριες υπάρξεις. Σε άλλα στιγμιότυπα τον βλέπουμε πάνω σε σκάφη και δίπλα σε ελικόπτερα, φορώντας πάντοτε πανάκριβα κοσμήματα.

\"\"

Αν και δεν είναι ακόμα σαφής ο ρόλος που έπαιξε η κοινωνική δικτύωση του «νονού» στη σύλληψή του, ήταν ο αχαλίνωτος τρόπος ζωής του που έδωσε στις διωκτικές Αρχές πληροφορίες για τις επαφές και τις κινήσεις του, σύμφωνα πάντα με τους International Business Times.

\"\"

Ο Arechiga είναι το πρωτοπαλίκαρο των αρχηγών του Καρτέλ Σιναλόα, Ismael Zambada και Joaquin «El Chapo» Guzman. Κι ενώ μέχρι τώρα απολάμβανε τη ζωή του ως το μεδούλι της, έκανε το πλέον κλασικό λάθος του υποκόσμου: δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να παραμείνει «ανώνυμος».

\"\"

Και ποιος το περίμενε σε τελική ότι θα ήταν οι Lamborghini, Rolls Royce και Bentley που θα τον πρόδιδαν;

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook