Πεπεισμένος ότι η προσέγγιση Ελλάδας-Ινδίας στο θέμα της αξιοποίησης των υδρογοναθράκων εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με ανώτατα διοικητικά στελέχη της Ινδικής Πετρελαϊκής Εταιρίας Oil and Natural Gas Corporation Limited, τα οποία πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αθήνα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι επωφελής για όλους η προσέγγιση, ώστε να διερευνήσουμε μαζί ευκαιρίες για επενδύσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για νέες δουλειές και δημιουργία πλούτου σε αυτό το μέρος του κόσμου. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση θα διανοίξει μια συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, τόσο για τις κυβερνήσεις, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης παρουσιάστε στα στελέχη της ONGC τις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχει εξελιχθεί σε σημαντική προτεραιότητα τόσο για την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και για την ΕΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής για ενεργειακή προμήθεια και ασφάλεια και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική περίοδο για τη χώρα μας ως προς την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων, που συνδέεται με ενδιαφέρουσες προοπτικές για την ενεργειακή ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς η Ελλάδα γίνεται σημαντικός ενεργειακός παίκτης» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Πρεσβευτή της Ινδίας στην Ελλάδα, Tsewang Topden και συμμετείχαν σε αυτήν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας, η Δ/ντρια της Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, στελέχη της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής και της Ομάδας Υδρογονανθράκων του ΥΠΕΚΑ.

protothema.gr