Πρόταση συνεργασίας σε 13 επιχειρήσεις για προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, αρτοσκευάσματα, βότανα, καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, έκανε μεγάλη πολωνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ALMA» που λειτουργεί 40 καταστήματα στην Πολωνία πρόκειται να στήσει «Κρητικές γωνιές»-περίπτερα όπου θα προβάλλονται και θα προωθούνται τα Κρητικά προϊόντα».

Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε στο 3ο ελληνορωσικό εξαγωγικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εμπορικής «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014».

Συγκεκριμένα, στηv έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων, “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014”, που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 27 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με περίπτερο που παραχωρήθηκε δωρεάν από τους διοργανωτές. 

Στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014» συμμετείχαν 23 Κρητικές επιχειρήσεις ενώ το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε το 3ο Ελληνορωσικό εξαγωγικό συμπόσιο, με σκοπό την προώθηση Ελληνικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά.

Στο συμπόσιο, μετά από πρόσκληση, συμμετείχε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, που παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα, τη διασύνδεσή του με το τουριστικό προϊόν του νησιού, αλλά και το σήμα ποιότητας (brand name) «ΚΡΗΤΗ». 

Στην διάρκεια του συμποσίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις «Β2Β» μεταξύ Κρητικών επιχειρήσεων και Ρώσων αγοραστών που εκπροσωπούν μεγάλες εταιρείες χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου «τα αποτελέσματα εξωστρέφειας για το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης, που συνεχώς ενδυναμώνεται είναι ήδη ορατά. Στο πλαίσιο αυτών των αποτελεσμάτων είναι και το νέο εξαγωγικό «άνοιγμα» που επιχειρείται από την Περιφέρεια Κρήτης στην Πολωνική αγορά, με την στήριξη της Ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία. Ειδικότερα υπάρχει πρόταση της Πολωνικής εταιρείας-σούπερ μάρκετ «ALMA» για συνεργασία με 13 Κρητικές επιχειρήσεις (ελαιόλαδο, μέλι, αρτοσκευάσματα, βότανα, καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο)".

Flashnews.gr