Σε μια συγκινητική πράξη συμπαράστασης προχώρησε ένας Ιρανός δάσκαλος όταν διαπίστωσε ότι μικρός μαθητής είχε πέσει θύμα χλευασμού από τους συμμαθητές του επειδή λόγω μιας σπάνιας ασθένειας έχασε τα μαλλιά του.

Ο δάσκαλος ξύρισε το κεφάλι του και στη συνέχεια το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι είκοσι συμμαθητές του μικρού μαθητή θέλοντας να μιμηθούν τον δάσκαλό τους.

Οι κοροϊδίες σε βάρος του μαθητή σταμάτησαν και ο δάσκαλος έχει γίνει κάτι σαν εθνικός ήρωας στα μάτια των συμπατριωτών του.

Το σχολείο όπου διδάσκει ο Μοχαμαντιάν βρίσκεται σε μια μικρή κουρδική πόλη δυτικά του Ιράν. Ο πρόεδρος της χώρας Ροχανί επαίνεσε τον δάσκαλο για την πράξη του ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του μικρού μαθητή. Οι εφημερίδες στο Ιράν έχουν κάνει πρωτοσέλιδο την συγκινητική ιστορία.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που αυτή η κίνηση άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων και που όλοι αντέδρασαν τόσο θετικά» δήλωσε ο 45χρονος δάσκαλος στη Guardian. «Όλοι τώρα στο σχολείο θέλουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook