Από την Περιφέρεια Κρήτης εγκρίθηκαν και καταβλήθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 17.812.687 ευρώ σε 161 επιχειρήσεις του νησιού μέσα στο 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού νόμου.

Η έγκριση και καταβολή των επιχορηγήσεων όπως είπε ο Περιφερειάρχης αποσκοπεί : στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης, στην αύξηση της απασχόλησης, στην προώθηση της τεχνολογικής αλλαγής και της καινοτομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα την επίτευξη της Περιφερειακής σύγκλισης.

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν η Περιφέρειας μας βγαίνει μπροστά καθώς μέσα από τις χρηματοδοτήσεις αυτές και την παράλληλη ένταξη 1464 Κρητικών επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης με περισσότερες από 5000 θέσεις εργασίας. Η επιτυχημένη υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου στην Κρήτη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και η καλή συνεργασία με τους επενδυτές αποτελούν την συνέχεια για πρόσθετες επενδύσεις στο νησί ειδικά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η «ραχοκοκαλιά» της Κρητικής οικονομίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις (με όλα τα στοιχεία των εγκριθέντων επιχειρήσεων καθώς και τα ποσά που εισέπραξαν) καταρτίστηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook