Το επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε θέματα υγείας που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων, ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 , παρουσία πλήθος κόσμου και με πρώτο ομιλητή τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα \’\’Ο πόνος στη ζωή του ανθρώπου\’\’.

Το εν λόγω πρόγραμμα, συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.00-20.00, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα λάβει χώρα η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα \’\’Πρόληψη στον Καρκίνο\’\’ με κύριους ομιλητές τους:

 Ηλιάδα Μπομπολάκη – Παθολόγο Ογκολόγο, επιμελήτρια Α\’ της Ογκολογικής Κλινικής του ΓΝ Χανίων, με θέμα: \’\’Καρκίνος μαστού και προστάτης\’\’,
 Γεωργία Σφακιωτάκη – Παθολόγο Ογκολόγο, επιμελήτρια Β΄ της Ογκολογικής κλινικής του ΓΝ Χανίων, με θέμα: \’\’Καρκίνος παχέος εντέρου και πνεύμονας\’\’,
 Ιωάννης Βαρθαλίτη – Παθολόγο Ογκολόγο, Συντονιστή Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του ΓΝ Χανίων – Διευθυντή Παθολογικού Τομέα με θέμα: \’\’Καρκίνος τραχήλου της μήτρας\’\’ .

Το επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται συνολικά από 11 θεματικές ενότητες/εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο την παροχή τεκμηριωμένης ενημέρωσης του πληθυσμού για σημαντικά θέματα υγείας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 28213-41696 και 28213-41697. Σε όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων.

Σημαντικός ο ρόλος της ενημέρωσης για την πρόληψη της υγείας

Στο σημαντικό ρόλο της τεκμηριωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα υγείας στάθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης του προγράμματος υγείας.

«Η πρωτογενής Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας, η οποία λαμβάνει χώρα μέσω της έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης των δημοτών μας, αποτελεί σημαντικό «μηχανισμό» για τη διατήρηση της υγείας τους και βασικό άξονα της δημοτικής μας πολιτικής που σχεδιάζεται και υλοποιείται με επίκεντρο τον πολίτη, στο πλαίσιο χάραξης μια ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής» επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και τα μέλη της για την υποστήριξη της δράσης, καθώς και τους έγκριτους ομιλητές, οι οποίοι ανιδιοτελώς θα προσφέρουν τις γνώσεις προς όφελος του γενικού πληθυσμού, τονίζοντας πως η ενημέρωση είναι δύναμη, δικαίωμα και αξία για όλους μας γιατί έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην υγεία μας και προκαλούν νοσηρότητα ακόμα και θνητότητα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων κα. Λουκία Καλογεράκη τόνισε ότι \’\’η Ιατρική Κοινότητα οφείλει να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στις δυσκολίες που μαστίζουν τη χώρα μας και βασικός στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση του κοινού γύρω από τα επιτεύγματα και τις εξελίξειs στην Ιατρική, που αφορούν την πρόληψη και θεραπεία των πιο συχνών νοσημάτων.\’Όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη καθώς και την Αντιδήμαρχο κ. Χ. Χατζηδάκη για την συνεργασία να συνδιοργανώσουμε το επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης του χανιώτικου πληθυσμού, που αφορά θέματα υγείας\’\’, όπως και τους έγκριτους αμολητές, οι οποίοι πρόθυμα και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις εκδηλώσεις αυτές\’\’ ανέφερε η κα Καλογεράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook