Έκθεση τέχνης (Ζωγραφική – Γλυπτική – Φωτογραφία - Κινηματογράφος) πραγματοποιείται από τις 16 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες)

Η έκθεση τέχνης “Marilyn Monroe in the Arts” φιλοξενεί 200 αυθεντικά εκθέματα, 80 διεθνών καλλιτεχνών (Andy Warhol, Erro, Werner Berges, Mel Ramos, Heidi Popovic κ.ά) εμπνευσμένα από τη πιο διάσημη γυναίκα του 20ου αιώνα.

Απευθύνεται σε λάτρεις της τέχνης, της pop κουλτούρας, της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60 και φυσικά του απόλυτου γυναικείου ειδώλου, της Marilyn Monroe. Αναδεικνύει την επιρροή της εικόνας και των Μέσων στη διαμόρφωση των ειδώλων και την «επιβολή» τους στο κοινό.

Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου Χερσονήσου.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της ίδιας έκθεσης στην Αμερική την επισκέφτηκαν 651.000 άνθρωποι.

Οι πύλες της είναι ανοιχτές καθημερινά (και ΣΚ) από τις 9:30 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Θα παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Φοιτητικό εισιτήριο: 6 ευρώ