Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών κατεδάφισης του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου Χανίων και ανέγερσης στο χώρο αυτό, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά  σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναίνεσης,  στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες,\”η κατεδάφιση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου αποτελεί πλέον μονόδρομο.\”

Ο κ. Σκουλάκης, επισήμανε ότι, \”το παλαιό και εγκαταλελειμμένο αυτό κτίριο, με εμφανή τα σημάδια ετοιμορροπίας, έχει μετατραπεί σήμερα σε χώρο παράνομης διαμονής αλλοδαπών και τοξικομανών. Πρόσθεσε δε, ότι αν υπάρξει συναίνεση των αρμόδιων φορέων για την κατεδάφισή του και την ανέγερση στον χώρο αυτό, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, οι απαιτούμενες διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν, ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Π.Ε.Π. Κρήτης.\”

Ο πρόεδρος του τμ. Δυτ. Κρήτης του ΤΕΕ, κ. Αντώνης Πιταριδάκης έκανε μία σύντομη αναφορά στις σχετικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το Επιμελητήριο , απο το 2002, αναφορικά με την στατικότητα του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως, \”το κτίριο δεν είναι ασφαλές και η κατεδάφισή του κρίνεται αναγκαία. Ο χώρος πρέπει να εξυπηρετήσει παράλληλα τις ανάγκες της περιοχής (πράσινο, ανάπλαση), δηλαδή η χρήση στο χώρο να είναι ήπιας παρέμβασης.\”
 
Την θέση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων για κατεδάφιση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου, ανέπτυξε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επισημαίνοντας πως \”πάγια θέση του Ιατρικού συλλόγου, είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον χώρο του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να παρέχεται πρωτοβάθμια περίθαλψη με την οποία είναι απαράδεκτο να επιφορτίζεται το νοσοκομείο, αλλά και να αναβαθμιστεί η περιοχή…\”

Στο ίδιο κλίμα και από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, τονίστηκε πως, \”η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του Ιδρύματος από τους δεκάδες ασθενείς που καθημερινά δέχεται και βέβαια την καλύτερη λειτουργία του.\”

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, μετά απο σχετική συζήτηση και με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων  το θέμα θα τέθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, όπου και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Κρήτης, κ.Αντώνης Πιταριδάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Μιχάλης Νικολαράκης, ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα υγείας, κ. Γιώργος Αρχοντάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, κ. Γαβριήλ Κουρής, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook