Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι βασικός για την επιδερμίδα σας. Είστε σίγουρες, όμως ότι πλένεστε σωστά; Δείτε τις παρακάτω οδηγίες!

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Απλά επειδή το δέρμα σας φαίνεται καθαρό, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Κατά πάσα πιθανότητα είναι καλυμμένο με αόρατες ακαθαρσίες που μπορούν να κάνουν κακό στο δέρμα. Ξεφορτωθείτε τις.

Αποφύγετε τα κοινά σαπούνια και επιλέξτε ήπια καθαριστικά προσώπου ειδικά για τον δικό σας τύπο δέρματος.

Ποτέ μην σκουπίζετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα χεριών της οικογένειας. Δεν είναι καθαρή και μπορεί να μεταφέρετε βακτήρια πάνω στο φρέσκο, καθαρό πρόσωπό σας. Κάντε ένα μικρό τεστ μυρωδιάς – εάν η πετσέτα σας δεν μυρίζει σαν να βγήκε μόλις από το πλυντήριο, τότε καλύτερα βάλτε την στα άπλυτα και πάρτε μια καθαρή.

Να πλένεστε πάντα με χλιαρό νερό, ποτέ με πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό. Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας και να προκαλέσουν ζημιές.

Κάντε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η ήπια απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα απαλότερο και φωτεινότερο. Όπως και στην περίπτωση του καθαριστικού, βρείτε ένα απολεπιστικό κατάλληλο για τον τύπο δέρματός.

Επενδύστε σε ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως πηγαίνετε στον οδοντίατρο για καθαρισμό δοντιών, έτσι και το δέρμα σας χρειάζεται βαθύ καθαρισμό! Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο δέρματός σας. Συμβουλευτείτε την αισθητικό σας για να καθορίσετε πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε βαθύ καθαρισμό.

Φερθείτε ήπια στην περιοχή γύρω από τα μάτια όταν κάνετε καθαρισμό. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τι πιο λεπτό σε όλο το σώμα σας. Χειριστείτε το με ιδιαίτερη προσοχή.

boro.gr