Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 56χρονος, που έπασχε από την «νέα γρίπη» και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο άτυχος άνδρας, είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τις 16 του μηνός ενώ χρήσιμο είναι να τονιστεί ότι  είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό . Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται επίσης άλλοι δύο Λαρισαίοι με νέα γρίπη ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για άλλα δύο περιστατικά που κατά τους γιατρούς με βάση την συμπτωματολογία θεωρούνται «ύποπτα»

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τον ιό Η1Ν1 έχουν εξακριβωθεί δύο ακόμα περιστατικά όπου και τα δύο αντιμετωπίζονται από το νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η πρώτη περίπτωση πρόκειται για μια 50 χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με έντονα τα στοιχεία της γρίπης, υψηλό πυρετό, δύσπνοια και κόπωση..Εισήχθη στην Πνευμονολογική κλινική και οι εξετάσεις της εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ , το οποίο επιβεβαίωσε τελικά ότι πρόκειται για τον ιό Η1Ν1. Η ασθενής, η υγεία της οποίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο απομονωμένο δωμάτιο.

Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο ανησυχητική και αφορά 55χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, με μηχανική υποστήριξη σε σοβαρή κατάσταση.

Τα δύο περιστατικά ανέκυψαν στο Νομό σε διάστημα λίγων ημερών