Ήταν στις 14 Οκτωβρίου του 2012, όταν το όνομα του Felix Baumgartner, έγινε παγκοσμίως γνωστός, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου, χωρίς να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός σκάφους, πέφτοντας σε ελεύθερη πτώση με ταχύτητα έως 1.342 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα νέα πλάνα της πτώσης του Αυστριακού αλεξιπτωτιστή από το διάστημα, είναι συγκλονιστικά. Η πορεία του από τα 39 χιλιόμετρα της στρατόσφαιρας μέχρι την επιφάνεια της Γης, καταγράφονται σε πρώτο πρόσωπο από πέντε μικροκάμερες που είχαν τοποθετηθεί πάνω στη στολή και στο κράνος του.

Όπως φαίνεται στους διαλόγους με τους ανθρώπους της NASA, ο ίδιος παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του από τους συνεχείς στροβιλισμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μπει σε ομαλή πορεία προς τη Γη.Για πρώτη φορά μπορεί κανείς να δει με τόση λεπτομέρεια, σχεδόν όλη την 5λεπτη ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα.

Η καταγραφή έγινε με υψηλής ευκρίνειας φορητή κάμερα της εταιρείας GoPro η οποία την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, κοινοποίησε το βίντεο.

"Όταν άρχισα να στροβιλίζομαι εκεί πάνω δεν σκεφτόμουν μόνο ότι μπορεί να πεθάνω, σκεφτόμουν ότι δεν θα καταφέρω να επιτύχω το ρεκόρ για το οποίο προετοιμαζόμουν 7 χρόνια. Φυσικά και φοβούμουν. Φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω και θα χάσω τον έλεγχο", δήλωσε ο Baumgartner.

"Όταν πέφτεις από το διάστημα δεν σε ενδιαφέρει η συλλογή στοιχείων, η έρευνα και η παρατήρηση. Γίνεσαι εντελώς ταπεινός και νιώθεις τελείως μικρός. Απέδειξα πάντως πως ένας άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου μπορεί να επιζήσει", πρόσθεσε.

newsit.gr