Παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη λειτουργία των δύο Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (ΣΕΚ) στο Ηράκλειο, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία των εργαστηρίων ειδικά του τμήματος υγείας και πρόνοιας, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κοινότητα οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα ''κενό'' στα εργαστηριακά μαθήματα, καθώς μπορεί ο εξοπλισμός να είναι σύγχρονος, ωστόσο ένα μικρό λάθος μπορεί να φέρει το μοιραίο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για μία αντι εκπαιδευτική συμπεριφορά του υπουργείου παιδείας, οι επικεφαλής του οποίου έχουν αφήσει στην τύχη τους εκατοντάδες μαθητές.

''Αντί να καλύψει τα κενά το υπουργείο με καθηγητές που έχει θέσει σε διαθεσιμότητα επαναφέροντάς τους άμεσα στα σχολεία μαζί με τις ειδικότητες, επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας εκπαιδευτές ενηλίκων σε ΙΕΚ και μετά να τους αποσπάσει σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.''

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτές ενηλίκων δεν έχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

''Μέσω μιας απαράδεκτης τροπολογίας της τελευταίας στιγμής ορίζεται πως είναι δυνατόν να αποσπώνται εκπαιδευτές ενηλίκων των ΙΕΚ για να διδάξουν μαθητές των ΕΠΑΛ'' υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου.

Τι και αν έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων;

Αυτά παραμένουν αναξιοποίητα καθώς σύμφωνα και με καταγγελίες της ΕΛΜΕ Ηρακλείου τα ΣΕΚ λειτουργούν με τρόπο που δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Η μαθητική κοινότητα μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια των μαθητών.

Το μπαλάκι πλέον περνά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς ένα λάθος και μία παράλειψη εντός των εργαστηρίων μπορεί να έχει δυσάρεστες εξελίξεις.

Flashnews.gr