Ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικούς  το πρωί και κράτησε τουλάχιστον 20 μαθητές ομήρους σε σχολείο στα προάστια της Μόσχα. Σύμφωνα με το Russiatoday, οι μαθητές όμηροι απελευθερώθηκαν έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ ο δράστης ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένοπλος είναι μαθητής Γυμνασίου και εισέβαλε στο σχολείο ζητώντας από τον φύλακα να του φέρει τον καθηγητή της Γεωγραφίας με τον οποίο είχαν τσακωθεί. Στο σημείο βρέθηκαν 11 κάλυκες.

Ένας από τους αστυνομικούς που δέχθηκε πυροβολισμούς είναι νεκρός, όπως και ένας δάσκαλος που προσπάθησε να τον εμποδίσει.  

Ο δράστης μπήκε το κτίριο με ένα όπλο σκοτώνοντας έναν από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον σταματήσουν και έναν δάσκαλο.

Σύμφωνα με το Russiatoday, ο ένοπλος απείλησε τον φύλακα του σχολείου με ένα τουφέκι, μπήκε στο σχολείο και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα Βιολογίας.

Ο φύλακας κατάφερε να καλέσει την αστυνομία και όταν έφτασε η Αστυνομία ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, σκοτώνοντας έναν από αυτούς και τραυματίζοντας έναν άλλο.

Πάνω από 20 έφηβοι ηλικίας 15 ετών βρίσκονταν στη τάξη Βιολογίας του σχολείου. Μέσα στο σχολείο βρίσκονταν όχι μόνο μαθητές γυμνασίου αλλά και μικρότερα παιδιά.

Όλα τα ρωσικά σχολεία έχουν ένοπλη φρουρά ασφαλείας, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2004 σε ένα σχολείο του Μπεσλάν.

\"Πηγή

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook