Δυο εναλλακτικά σχέδια για να καλυφθεί η «τρύπα» που θα προκύψει από τις επιστροφές για τα ειδικά μισθολόγια, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, μελετάται η καταβολή αναδρομικών σε βάθος 10ετίας ή περικοπή μισθών για να υπάρξει συμψηφισμός αν τα ποσά είναι μεγάλα.

Με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, εκτιμάται ότι από την επιστροφή των ποσών θα προκύψει «τρύπα» 1,1 δισ. ευρώ σε περίπτωση καθολικής δικαίωσης σε ανώτατο βαθμό και των εν ενεργεία υπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι αναμένει ενημέρωση για τα ακριβή ποσά και τον τρόπο αναπλήρωσής τους κι έτσι στο οικονομικό επιτελείο καταρτίζονται σενάρια.

Τα δύο επικρατέστερα είναι:

Επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, αρχιερείς σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον 10ετία για να επιμεριστεί σε πολλά χρόνια το δημοσιονομικό κόστος.

Αν τα ποσά είναι πολύ μεγάλα, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει σε νέα μισθολογική περικοπή για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ώσε να συμφηφιστούν τα ποσά. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου στα ειδικά μισθολόγια (εξαιρούνται οι δικαστικοί λειτουργοί).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook