Την εξαίρεση της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, που διενεργεί την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, με κύριο αιτιολογικό «πολιτική μεροληψία», ζητάει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρει στην αίτησή του ότι ο σύζυγος της κ. Κλάπα είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που κατά τον βουλευτή γεννά δυσπιστία για την αμερόληπτη στάση τής ανακρίτριας απέναντι στους κατηγορουμένους- μέλη του κόμματος.

Της καταλογίζει, επίσης, ότι «η κρίση της για την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένων παρουσιάζει πανομοιότυπη φρασεολογία με ανακοινώσεις των πολιτικών εχθρών της Χρυσής Αυγής», αλλά και ότι απέκρυψε τις κομματικές θέσεις και αξιώματα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής επικαλείται τέσσερις λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να εξαιρεθεί η κ. Κλάπα, αλλά και η δεύτερη ανακρίτρια της υπόθεσης Μαρία Δημητροπούλου, στους οποίους συμπεριλαμβάνει τη διαρροή στον Τύπο του ανακριτικού υλικού και δημοσιοποίηση πληροφοριών περί επικείμενης εκ νέου κλήσης του σε απολογία, καθώς επίσης και τη λάθος ημερομηνία στα εντάλματα προσωρινής κράτησης των τριών βουλευτών που απολογήθηκαν στις 10 και 11 Ιανουαρίου.

Στην αίτησή του ο κ. Κασιδιάρης, μεταξύ άλλων, αναφέρει τόσο για την κ. Κλάπα όσο και για την κ. Δημητροπούλου:

«Α) Η κ. Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα απέκρυψε κομματικές θέσεις και αξιώματα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος και γεγονότα, ως αναλύθηκαν ανωτέρω, στους συναδέλφους της, οι οποίοι αγνοώντας τες στερήθηκαν την δυνατότητα να την αξιολογήσουν σε σχέση με την υπόθεση που της ανατέθηκε. Η έντονη πολυετής και επίσημη πολιτική/κομματική ενασχόληση του στενού της οικογενειακού της περιβάλλοντος, προκαλεί εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία της έναντί μας.

Β) Οι ειδικές ανακρίτριες αποδεδειγμένα πλέον προέκυψε ότι δεν είναι σε θέση να διενεργήσουν ασφαλή ανάκριση, που συνίσταται στο γεγονός ότι αδυνατούν να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση του ανακριτικού υλικού, με αποτέλεσμα τον διασυρμό μου/μας ως κατηγορούμενου/ων και τη στρέβλωση της αληθείας. … Παράλληλα διαρρέουν και προαναγγέλλουν επικείμενες κλήσεις κατηγορουμένων και άλλες ανακριτικές ενέργειες παρεμβαίνοντας ανεπίτρεπτα στις πολιτικές εξελίξεις και δη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γ) Οι ειδικές ανακρίτριες ερευνώνται πλέον, κατόπιν υποβολής εγκλήσεως, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού προέκυψε ότι η απόφαση περί προφυλάκισης των τριών βουλευτών του κόμματός μας, Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, ήταν προειλημμένη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κρίση τους δεν είναι αμερόληπτη και αδιάβλητη.

Δ) Η εκδήλωση της συλλογιστικής κρίσης (ιδεοληψίας) της τακτικής ειδικής ανακρίτριας κ. Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα, κατά την εκτέλεση του ανακριτικού της έργου, γεγονός είναι, ως προκύπτει και από την πανομοιότυπη φρασεολογία, αλλά και την πληθώρα των παραδειγμάτων που προηγήθηκαν, ότι κατά τρόπο αντικειμενικό ταυτίζεται με πολιτικές ανακοινώσεις, αρχές και θέσεις των δεδηλωμένων πολιτικών μας αυτοαποκαλούμενων εχθρών, αποδεικνυόμενου και εκ του λόγου αυτού τη μεροληψία που την διακατέχει. Συλλογιστική κρίση (ιδεοληψία) που προφανώς υιοθετεί και η επίκουρη ειδική ανακρίτρια κ. Μαρία Δημητροπούλου- Ανδρεάδου».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook